perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kesälomapäviä - 6 - Holidays

Kesäkuvia lyhyin selityksin - Summerphotos with short comments

Kukkaruukku on tyyppiä "Prins Eugens Waldemarsudde", kirpputorilöytö netistä (2 kpl).The flowerpot is a fleet from net auction, and they (2 pcs) are designed by the Swedish Prince Eugen in Waldemarsudde.
Tämän "punatakin" äkkäsin pensaan lehdellä pesevän itseään. Nimi tuntematon, pituus noinn reilut 3,5 cm. Ei pitänyt kamerastani, vaan lehahti lentoon kun yritin työntää nenääni lähemmäs hänen henkilökohtaista elämäänsä.

This "redcoat" I suddenly saw on some bush blades washing himself. Name unknown, lenghth about 3,5 cm. He did not like my camera, but desided to fly away when i stuck my nose too near his private life!
Mikke taas kerran tähystämässä, hän pitää veneessä olemisesta ja vedestäkin niin kauan kuin jalat yltävät pohjaan, mutta ei halua mennä uimaan. Ehkä hänellä on isävainajani mietelause mielessään: " vesi on hyvää, mutta sopii vain paatin alle" - eli ei sinne uimaan mennä!
Mikke likes to have over look, he likes to be in boat and water, too, so long his feets are on the bottom, but he will not swim. Maybe he thinks like my late father: "water is fine, when it's under the boat" - it means: you do not swim in it!
Viimeiset auringonsäteet valaisevat kuivia männynoksia.
The last sunrays lighten up dry pine branches.
Kissa seuraa katuelämää Mariefredissä, toisen kerroksen ikkunasta
A cat follows life on the street in Mariefred, from a window on 2nd floor.
Mariefred ja kirkko aurinkoisena päivänä - nähtynä Gripsholmin linnalta päin.
The town Mariefred and church on a sunny day - seen from Gripsholm Castle side.

Äiti ja viisi pientä. A mother with five small ones.
Keltakirjava perhonen jonka nimeä en myöskään tunne, pysähtyi hetkeksi juomaan matkalla
Yellowish butterfly, unknown to me, stopped for drinking on its way.

Suuret kissankellot vai ovatko kurjenkelloja, ovat minun suosikkejani kesäkukissa. Nämä taittuivat vahingossa heinää niitettäessä ja pääsivät mökin maljakkoon. Ne ovat nyt kestäneet siinä puolitoista viikkoa ja kaikki nuputkin avautuivat. Maljakko on muuten myös kirpputorilöytö muutamien vuosien takaa, pöytäliina taas omaa tuotantoa nuoremmilta vuosilta, kun minulla oli kurssilta lainassa kangaspuut ja pääsin kokeilemaan sellaistakin käsityötä.

These big blue bells are my favorite summerflowers, but I do not know the right name t o these. They were broken by mistake, when grass were cutted near cottage and I took them in a vase. They have hold on one and a half week and all the buds have open theyselves, too.

The vase is also a fleet found, some years ago, on net auction, but the tabelcloth is my own production from my earlier years when I once could borrow a little loom home and could try also this kind of work.Rosmariini

2 kommenttia:

  1. Kauniita kesatunnelmia olet kuviisi loytanyt!

    VastaaPoista
  2. Ihania kesäkuvia, kellokukat ovat minunkin suosikkejani kesäkukissa.

    Mukavaa elokuun alkua sinulle.

    VastaaPoista